Mladík, jenž neumí plakat je barbarem, stařec, jenž se neumí smát hlupákem. (vypůjčeno, upraveno překladem)

přehled kandidátů na prezidenta

10. 11. 2017 14:24
Rubrika: z nova

Následující příspěvek je silně subjektivní, ale chtěl bych jím prezentovat svůj současný pohled na blížící se prezidentské volby a zároveň předložit (neúplný) přehled současných kandidátů.

1 Kandidáti z mého současného pohledu přijatelní

Zatím k nim uvádím jen jména a odkazy na oficiální stránky jejich kandidatury (až na jednu výjimku), u kterých hodlám začít při bližším seznámení se s nimi. V podstatě jsou seřazení dle mých současných preferencí, které jsou ale zatím dost subjektivní a stojí především na sympatiích, nikoli na vědomostech.

1.1 Ti, mezi nimiž se v současné chvíli rozhoduji

prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c.

MUDr. Marek Hilšer, Ph.D.

Mgr. Michal Horáček, Ph.D.

Pavel Fischer (signálový profil)

1.2 Ti o jejichž volbě v současné době neuvažuji

RNDr. Jiří Hynek

Dr. Ing. Vratislav Kulhánek

Mgr. Petr Hannig

2 Pro úplnost

Ti, jejichž tváře tady (ani "tam") nechci (ne tedy, že bych "tam Žižku chtěl"). Beztak tyhle dva ale každý notoricky zná. Seřazeni podle preference v případě že by se právě tito dva dostali do druhého kola (kéž se tak nestane!)

 

 

 

3 Závěrečná myšlenka

Co se týče politiky, orientuji se v ní málo. Nepokládám se za žádného odborníka a netvrdím, že mé názory jsou bezezbytku správné. Současná politika se ale neubírá směrem, který by se mi líbil a myslím, že prezidentská volba bude velice zásadní a to jak politicky, tak celospolečensky.

Vyzývám tedy k těmto věcem: diskutujme a zjišťujme si informace o nadcházejících volbách a pojďme volit. (A mám nutkání dodat: dokud můžeme.)

Zdroje:

seznam kandidátů převzat z Aktuálně.cz

tituly převzaty z wikipedie - ne každý kandidát je totiž uvádí na svých stránkách (informativní stránka a mimo jiné rozcestník k wikipedickým profilům zde)

Zobrazeno 1460×

Komentáře

deFlegmatique

Děkuji za odkazy, viděl jsem zatím to video s paní Fišerovou a bylo zajímavé. Popravdě mi přijde dost důležité i to, jestli kandidáti žijí v manželství a jak to jejich manželství vypadá, protože i v tom můžou být vzorem pro společnost. Rozvedených politiků máme až moc.
Jinak v těch Výzvách je víc rozhovorů právě s manželkami kandidátů - což může být myslím taky dobrý zdroj informací k dotvoření obrázku o jednotlivých kandidátech.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková