Mladík, jenž neumí plakat je barbarem, stařec, jenž se neumí smát hlupákem. (vypůjčeno, upraveno překladem)

Zeman je gentleman

15. 1. 2018 11:55
Rubrika: z nova | Štítky: prezident

Z nespolehlivého zdroje blízkého samotnému panu prezidentovi (jen teď nevím, jestli ten zdroj byl jedlý, nebo ne - ne každý rád skopové a psy už vůbec) se mi dostalo zprávy, že druhé kolo prezidentských voleb bude úplně jinak, než všichni předpokládají.

Současný pan prezident totiž uznal, že k výkonu funkce nejvyššího ústavního činitele mu pro příštích pět let nezbývá sdostatek sil a vlastně ani vize proč by to měl dělat. Tudíž se rozhodl vyměnit křeslo prezidentské za rybářské a dožít v ústraní na vysočině. 

       

Ilustrační foto; zdroj: "odněkud z internetu", upozornění: může obsahovat stopy podprahových reklam, Kosteleckých uzenin a posypové soli z Polska

 

Tím, že pan prezident plus mínus do čtrnácti dní oznámí prostřednictvím TV Noe své odstoupení z kandidatury, změní se podstatně pravidla hry, neboť se tímto ve druhém kole utkají pánové Drahoš a Fischer. (Pokud se totiž některý z postupujících kandidátů vzdá práva kandidovat, postoupí do druhého kola kandidát, který v prvém kole obdržel další nejvyšší počet platných hlasů.[1][2][3] Což je jak všichni víme pan Pavel Fischer.) 

Ilutrační foto; zdroj: čt24, upozornění: všimněte si té volební účasti - a řekněte mi, proč pan Hilšer tolik plakal nad tím, že byla nízká :-D

________________________________________________________________________

Jediná relevantní část článku - tady jsem si opravdu dal práci, ostatní je žblept. (-:A to, že vám nedojdou lístky s kandidáty do schránky není vada na kráse, ani fikaný tah Bílého domu, Bruselu, nebo Kremlu - projít se k volbám i tak stojí za to.)

[1] http://www.ceskatelevize.cz/ct24/specialy/volba-prezidenta-2018/2360995-druhe-kolo-v-praxi-na-hlasovaci-listky-ve-schrance-necekejte

[2] https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-275?text=56%20odst.%203#f4765583

[3] http://www.mvcr.cz/clanek/dotazy-a-odpovedi-k-prime-volbe-prezidenta.aspx ; otázka: "Proč se koná druhé kolo volby prezidenta i v případě jediného kandidáta?"

 

Zobrazeno 798×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková