Mladík, jenž neumí plakat je barbarem, stařec, jenž se neumí smát hlupákem. (vypůjčeno, upraveno překladem)

Toulky (kursorem po mapě)

31. 7. 2018 12:11
Rubrika: silva

Vidím rudě

Nainstalovali mi v práci novou hru - jmenuje se QGIS - pravidla mojí kampaně jsou nudná - když uvidíš žlutý flek tam, kde nemá být, tak jej označ a smaž, takhle si projdi celou mapu 20 x 25 km a až to budeš mít hotové, tak to ulož a dostaneš mapu novou. 8-o

Naštěstí jsou ty letecké snímky místy i zajímavé:-(jen nevím, proč je ten výstřižek s tím bílým okrajem, když jsem to okrájel)-:

Kupříkladu tady někomu utekly balíky sena do sousedova pole. :-D (Teda možná ne, vlastnické vazby nemám zjištěné, třeba jsou na procházce po vlastním.)

Taď už ale z běžných seznam.cz fotomap:

Landart pojezdem zemědělské techniky (a vpravo čím víc proužků nekosených luk:-)

Detail: svážení balíků sesenem. "dopředu! cůvaj! dopředu!"

Kravičky - povšimněte si vyšlapaných stezek - na červených snímcích to vypadá jak zánět spojivek - eroze půdy skotem - takhle vznikají deserty.

 

A na závěr poučení: máte dobrý zrak? Pracujte s gisem, ono to přejde. :-)

Zobrazeno 1255×

Komentáře

Hannie

deFlegmatique: takhle, pro mě už teorie byla trochu španělská vesnice, byla jsem velmi ráda, že jsem dala zápočet z kartografie a geoinformatiky a modlila se, ať si to nevytáhnu u státnic :) Ale kolegové z magisterského, co měli kartu podrobněji, co jsem viděla, dokázali v tom udělat fakt hezké mapy. Nevím, jak dlouho by trvalo mě se vůbec v tom programu vyznat, natož v něm něco udělat.

deFlegmatique

Záleží na tom, jak si rozumíš s počítačem obecně - pokud vcelku dobře a snadno se naučíš ovládat nové programy (zvlášť pokud Ti to někdo ukáže a vysvětli) tak věřím, že bys neměla problém.
Taky jsme měli ve škole teorii ohledně dálkového průzkumu země a z toho jsem byl paf. V podstatě jsem tomu nejvíc přišel na kloub, když jsem zpracovával zápočtovou práci. Nevím, jak Tobě, ale mě se vždycky nejlíp učily věci, které jsem měl nějak ozkoušené v praxi. A s těmi programy je to taky tak, že čím víc s tím dělám, tím víc to chápu.

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková