Mladík, jenž neumí plakat je barbarem, stařec, jenž se neumí smát hlupákem. (vypůjčeno, upraveno překladem)

bizarnosti

22. 1. 2020 11:41
Rubrika: lupa | Štítky: bezstitku

polykání nečlenů společenství otevřenou nástěnkou

Říkám tak jedné extra prima cool funkci absolutně otevřených nástěnek společenství. Co je absolutně otevřená nástěnka? Taková nástěnka, která umožňuje nečlenovi společenství nejen číst na ní umístěný obsah, nejen viditelný obsah komentovat, ale umožňuje na nástěnku dokonce přispívat - tvořit její obsah.

Absolutně otevřených nástěnek vnímám na signálech dva typy:

1) nepolykací - i když jako nečlen přispějete na nástěnku, nestanete se tak automaticky členem společenství (př.: @podpora)

2) polykací - když na nástěnku z pozice nečlena přispějete, je vám tímto aktem automaticky uděleno členství (př.: @ztroskotanci) Tuto fičuru pozoruji po redesignu, ale je možné, že jsem si jí pouze dříve nevšiml. Také nevím, co by udělalo, kdyby ve společenství byla nastavena možnost přispívat na nástěnku z vnějšku, ale požadavek na členství byl vázán souhlasem admina - ve ztroskotancích je obé (členství i přispívání na nástěnku z vnějšku) neomezené.

 

odautorizace

Možnost zrušit autorizaci nebo požádat o zrušení autorizace profilu byla? Je? Bude? Pokud je a bude, mám zájem. Díky!

 

náhledy skrytých fotek

Znáte to, v aktivitách přátel máte odkaz, že: chrudoš komentoval album Keď ma popadne hlad, zožerjem na čo priiděm... vy sa na to chcete pozřít a ono ejhle: "Tohle nemůžeš" s podtitulem: "Na tohle tu nemáš dostatečná oprávnění. Zkus požádat autora obsahu, aby ti to umožnil." Ovšem k autorovi nevede nižádná indicie a není cesty jak jej vypátrat, natož kontaktovat.

"Tož tak my tu žijem: koupíš cedník, teče, zacínuješ, necedí."

Co ale ovšem ku podivu jde, je zkopírovat link nad hláškou "Tohle nemůžeš". Na tom není nic divného, to jde asi u všech linků. Jenže tento má tu chemickou vlastnost, že když se vloží do příspěvku na nástěnce, vyrýsuje náhled fotky z nepřístupného fotoalba. A po odeslání příspěvku se teprv dějí věci. Zobrazí se náhledy fotoalba i s diskusí pod ním. Takový vlastní příspěvek ale nejde komentovat. :-D :-) :-l :-/

 

nasírací hláška "Tohle nemůžeš"

Co dodat, vizte předchozí bod.

 

uzavřenost některých společenství

tohle je reklama na blog LH - pozorně sledujte a čtěte

rajčák
Zobrazeno 453×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková