Mladík, jenž neumí plakat je barbarem, stařec, jenž se neumí smát hlupákem. (vypůjčeno, upraveno překladem)

Polemika s Alveryonem

14. 11. 2020 19:54
Rubrika: lupa | Štítky: Neandertal , barvičky , ratolest

V průběhu jara letošního roku přišla jedna z předních Moravskoslezských paleontologických kapacit Dr. Alveryon, dr. h. c. mult., který mimochodem momentálně sídlí v jeskyni Šipka, s průlomovou tezí ohledně vzniku pravěkých jeskynních maleb.

 

"Důvod vytvoření jeskyních maleb, jako jsou ty v Lascaux, je již po desetiletí předmětem sporu. Někteří vědci jim dávají význam náboženský, jiní v nich vidí plán lovu.

Od té doby, co Madla překročila dva roky, nabývám jistoty, že se jedná o kresby umořených rodičů, které jejich ratolesti nutily kreslit zvílatá, a to zvláště jeeny, kočky veiké, medvídky a mezi nimi všemi sviňku, která (a čert ji vem), se již tenkrát jmenovala Peppa." (Dr. Alveryon, dr. h. c. mult.)

 

Chtěl bych tímto článkem podrýt jistotu autora výroku, jakkoli dle mého mínění není příliš vzdálen pravdě. Archeologický výzkum v našem bytě totiž dokazuje, že autory těchto kreseb nejsou umoření rodiče, nýbrž samy ratolesti rodičů umořených natolik, že nejsou sto zamezit svým ratolestem v čmárání po stěnách a vybavení jeskyně.

Posuďte sami:

rukopis dítěte přibližně 2,5 letého
detail téhož
vnitřní výzdoba jeskyně rukou dítěte 5,5 letého

Pravda, figurální motivy prozatím chybí, vyvozuji však z jejich absence pouhý vyšší věk pravěkých rozvíjejících se výtvarných talentů.

 

Upozornění: má úcta k Dr. Alveryonovi, dr. h. c. mult. není tímto zjištěním nijak podkopána!

Zobrazeno 995×

Komentáře

alveryon

zase špatně, ty fakt rosteš pro kriminál.

To bys jako vážně chtěl zjišťovat počet mužů a žen z nějakých vnějších znaků? Třeba z mohutnosti kostry nebo tak něco? Dnes už žel nezjistíme, za jaký gender se kdo z nich považoval. Jediné co víme je, že ti, co se považovali/y genderově za ženy obojího sexu to měli/y těžší.

deFlegmatique

Chmm, co už, myslíš, že v lochu budou barevné křídy a bílé stěny? (Případně bílé křídy a barevné stěny?)

Jinak, samozřejmě, že nikoli. Podle vnějších znaků bych toliko určil poměr sexů, poměr genderů bych pak na základě výsledků extrapoloval z dnešních výzkumů. A na to co by mi z extrapolace vypadlo bych samozřejmě užil korektiv toho jediného, co víme.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková