Mladík, jenž neumí plakat je barbarem, stařec, jenž se neumí smát hlupákem. (vypůjčeno, upraveno překladem)

Tajný život signálů

11. 11. 2020 22:30
Rubrika: lupa

Mám tady na signálech 336 přátel. (Někomu možná připadne, že je sbírám jako borůvky, ale jednak je to výsledek mého oxidování na této síti od jejího založení a zároveň bývalé dlouholeté mládežnické aktivity.)

No, to ale není tak podstatné. Podstatnější je, že aktivních - tak, že by se jejich aktivita zobrazovala na nástěnce, nebo v "Co se děje" je z těchto mých přátel tak maximálně desetina. Přesto však když jsem si namátkou rozklikl profily prvních dvanácti z celkového seznamu mých přátel, zjistil jsem, že většina z nich byla naposledy přihlášena ne déle než před rokem, mnozí naopak řádově několik dní zpět. Předpokládám, že většina z nich jsou jen "nahlížeči" které prostě po nějaké době napadlo: "Hele, co se asi děje na těch signálech, dlouho jsem tam nebyl." Načež nakouknou, pročtou si pár příspěvků (většinou vložených mnou a tudíž extremistických a jim nic neříkajících) a s pocitem, že tady je to zabité stejně jako loni zase odejdou.

Možná zkusím zpracovat nějakou anonymní tabulku a trochu to vyhodnotit. Přijde mi ale, že potenciál lidí, kteří sem sem tam juknou je poměrně velký. Jak je ale nalákat, aby se opět živě zapojili netuším.

Zobrazeno 696×

Komentáře

dromedar

@deFlegmatique samozřejmě nikoho nesmažu, protože jsem jenom stínový předseda. Stínový výkon funkce spočívá v tom, že nemáte žádné pravomoce ani odpovědnost, jenom v rámci předvolebního boje vedete řeči, co byste v opravdové nestínové funkci dělal.

deFlegmatique

Plures efficimur, quotiens metimur a vobis.
(@vorbis)

Zobrazit 21 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková