Mladík, jenž neumí plakat je barbarem, stařec, jenž se neumí smát hlupákem. (vypůjčeno, upraveno překladem)

Tajný život signálů

11. 11. 2020 22:30
Rubrika: lupa

Mám tady na signálech 336 přátel. (Někomu možná připadne, že je sbírám jako borůvky, ale jednak je to výsledek mého oxidování na této síti od jejího založení a zároveň bývalé dlouholeté mládežnické aktivity.)

No, to ale není tak podstatné. Podstatnější je, že aktivních - tak, že by se jejich aktivita zobrazovala na nástěnce, nebo v "Co se děje" je z těchto mých přátel tak maximálně desetina. Přesto však když jsem si namátkou rozklikl profily prvních dvanácti z celkového seznamu mých přátel, zjistil jsem, že většina z nich byla naposledy přihlášena ne déle než před rokem, mnozí naopak řádově několik dní zpět. Předpokládám, že většina z nich jsou jen "nahlížeči" které prostě po nějaké době napadlo: "Hele, co se asi děje na těch signálech, dlouho jsem tam nebyl." Načež nakouknou, pročtou si pár příspěvků (většinou vložených mnou a tudíž extremistických a jim nic neříkajících) a s pocitem, že tady je to zabité stejně jako loni zase odejdou.

Možná zkusím zpracovat nějakou anonymní tabulku a trochu to vyhodnotit. Přijde mi ale, že potenciál lidí, kteří sem sem tam juknou je poměrně velký. Jak je ale nalákat, aby se opět živě zapojili netuším.

Zobrazeno 700×

Komentáře

dromedar

"Přijde mi ale, že potenciál lidí, kteří sem sem tam juknou je poměrně velký."

Potenciál spousty nastřádaného obsahu a "spících profilů" (narozdíl od těch úplně mrtvých) jsou víceméně hlavní důvod, proč má smysl snažit se o to, aby Signály (i vší dobře míněné snaze vedení navzdory) alespoň trochu žily a za něco stály, a proč se případné nezávislé AlternativníSignály Signálům (byť chcíplým a rozkládajícím se) se vší pravděpodobností nikdy nevyrovnají.

Klotylda

"Teďsto zabil" je hláška děcek, že to je fakt SUPER, to se tak dnes říká) TATO poznámka - je k tomu, jak Flamengo říká, že je to zabité)))

soIipso

Člověku, který má přes 300 přátel, se přece jenom alespoň nějaký obsah zobrazí. Ostatní nevidí prakticky nic než redakční obsah. Vše ostatní je skryto za „přátelstvím“ a nebo alespoň autorizací.

Signály by zachránilo podle mě jedině rozšíření dosud exkluzivních výhod autorizace na všechny uživatele a zavedení alespoň jednostupňové dědičnosti přátelství (přítel mého přítele je automaticky mým přítelem).
A to ještě jen možná.

deFlegmatique

To už se může autorizace zrušit úplně. Stejně je nesmyslná.

Proti dědičnosti přátelství ale protestuji, mě nezajímá, co jí a koho volí nějaký Franta co se kámoší s mým kámošem, aby se mi to hned muselo nasrat na nástěnku. A vyklikávat si "nesledovat" u sta lidí jen proto, že jsem se tu s někým skamarádil fakt nechci. Když budou osobní nástěnky většinově přístupné (klidně nekomentovatelné) tak když mě bude zajímat co Franta jí a koho volí, tak si na něj kliknu.

dromedar

Jako stínový předseda Signálů prohlašuji, že až Signály ovládnu a změním slogan na "Na jednom hrbu",

1. autorizaci jako takovou nezruším (je dobrá na ověření, že profil P patří pravému Dominiku Dukovi a profil Q opravdu pánovi z fotky, doufajícímu ulovit na Signálech nevěstu)
2. výhody "jen pro autorizované" z ní plynoucí ano
3. nástěnky nebudou "většinově přístupné" - rozhodně ne násilně z rozhodnutí Jednoho Hrbu - protože by to byl obrovský průlom do soukromí existujících uživatelů a to slušný provozovatel informačních služeb nikdy nedělá

Šmoulice

Kam můžu hodit dromedarovi hlas? :))

dromedar

Hlasy v podobě co možná největších balíků USD přijímá moje černé bankovní konto.

Šmoulice

Blbý, mám jen ty galeony. Navíc není zřejmé, za kolik "hlasů" ovládnete Signály.

dromedar

Galeony jsou k ničemu. Podplatit je třeba mudly, platit za vývoj zase jiným mudlům, ... (redakci a redakční obsah nejspíš úplně zruším, ale úplně jasno v tom zatím nemám).

soIipso

On se nás beztak nikdo nikdy na nic neptal, takže je zbytečné řešit technikálie.

jk-s

Signály si rozvracet nedáme. Byl by hřích zkazit něco tak obskurního.

Kollenka

Kdy už začne někdo tam nahoře poslouchat? Kdy? Kdy? Kdy??? (Jako já už jsem fakt nešťastná. Většinu času se snažím mlčet, ale je to (tu všechno) špatně, špatně, špatně...

soIipso

Kdy? Na svatýho Koránolíbače.

dromedar

@Kollenka a nechcete se přidat do stínového RT? Že bychom jako nic opravdového nedělali (a když by nás pak náhodou zvolili do nestínových funkcí, tak bychom se co nejnenápadněji vypařili), ale pravidelně bychom vydávali zábavná prohlášení, jak nestínový RT dělá všechno "špatně, špatně, špatně..." a co bychom v tuto dobu dělali a rozhodovali my?

dromedar

Jako stínový předseda Signálů jsem právě nabídl post šéfredaktora Kollence. (Ne protože bych měl rád ji nebo její styl šéfredaktorování, ale protože se důvodně domnívám, že by to byla změna k lepšímu, a navíc by mi takový krok získal přízeň lidu, kteréžto předseda Signálů nikdy nemá nazbyt.)

Příští týden bych demonstroval sílu své klávesnice a odhodlanost prosazovat staré dobré pořádky vyhledáním a smazáním všech skutečných i domnělých solipsů, čímž bych doufal získat přízeň jiné části lidu.

deFlegmatique

"Příští týden bych demonstroval sílu své klávesnice a odhodlanost prosazovat staré dobré pořádky vyhledáním a smazáním všech skutečných i domnělých solipsů, čímž bych doufal získat přízeň jiné části lidu."

Hele, tak jestli je vaše klávesnice tak mocná, nemoh byste demonstrativně smazat i mě? Ne, že bych o to stál - to spíš proto, že vám nevěřím, že to dáte.

jk-s

@dromedar "... čímž bych doufal získat přízeň jiné části lidu."

Část lidu by ovšem mohla podlehnout podezření, že ty účty jste zakládal Vy.

soIipso

To týdne od smazání je nás tu dvojnásobek. Plures efficimur, quotiens metimur a vobis.

dromedar

@deFlegmatique samozřejmě nikoho nesmažu, protože jsem jenom stínový předseda. Stínový výkon funkce spočívá v tom, že nemáte žádné pravomoce ani odpovědnost, jenom v rámci předvolebního boje vedete řeči, co byste v opravdové nestínové funkci dělal.

deFlegmatique

Plures efficimur, quotiens metimur a vobis.
(@vorbis)

Zobrazit 21 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková