Mladík, jenž neumí plakat je barbarem, stařec, jenž se neumí smát hlupákem. (vypůjčeno, upraveno překladem)

Držte hubu a diskutujte!

29. 12. 2020 13:41
Rubrika: lego | Štítky: diskuse

Ubreknutí nad diskusemi na jedné vlně

 

Signální diskuse jsou občas humorné počteníčko.

Zaprvé se jako na poškrábané desce v každé rozvětvenější diskusi objeví lament na to, že se diskuse nedrží původního tématu článku. Holt když nepíšete každý článek o sexu, nedivte se, že diskutující téma neudrží a diskuse sklouzne jinam, tak už to chodí. A myslím, že to není vada na kráse.

 

Dále: ss.magacín, to vám je humorný plátek sui generis, kupříkladu tato překrásná simulace "kultury dialogu". 

Že prej: "Nedávno otištěná recenze filmu Dva papežové vyvolala pod článkem bouřlivou diskusi. Rozhodli jsme se proto publikovat jiný pohled na tento film a domluvili se s člověkem, který má na film odlišný názor než autor recenze. Vy, kdo jste film viděli a chcete se k němu vyjádřit, neváhejte v diskusi pokračovat pod tímto článkem. (Slušné vystupování je podmínkou. :-))"[1]

Jo, ale když se prokoušete polemikou až k diskusím, zjistíte, že nemůžete přispět. Důvod je stále stejný, půlce dnes aktivních uživatelů není umožněno do diskuse vstoupit z důvodu neautorizovanosti profilu. Je to vlastně taková nadstavba na fňuknutí Hanse von Li.: "Přál bych si i signál z druhého břehu."

Co k tomu říct? Asi jen: jestli opravdu chcete slyšet názory druhých lidí a diskutovat s nimi, sundejte jim roubík a nevyčítejte jim, pokud se odchýlí od původní myšlenky.
 

Do třetice, pokud se nedej Bože některý z autorů magacínu uvolí otevřít diskusi k diskusi, může si být jist, že pokud by se z ní náhodou dozvěděl něco, co nechce slyšet, taťulda mu promptně přispěchá na pomoc a diskusi promaže a případně uzavře.

"Pro porušení Pravidel webu a z důvodu odklonu od tématu byly některé komentáře odstraněny a diskuze uzavřena."[2] Čili diskuse se odklonila od svého původního tématu a porušila pravidla webu, za což byla vaporizována.

 

A vůbec, Václave, nemyslíte, že by bylo vhodné ještě před odchodem úplně zrušit diskuse na signálech, ať už konečně ty signály dofungují? Ono totiž stejně nemá cenu tady ty diskuse vést. Protože pokud jsou diskusní příspěvky hodnoceny podle elfského mustru: musí být slušné, nesmí reprezentovat odlišný názor, nesmí se negativně dotknout citů ostatních diskutujících a nesmí se odchýlit od tématu, pak si diskusní příspěvky může každý autor vygenerovat sám.

 

 


 

[1] citován úvodní odstavec druhého odkazovaného článku; zvýraznění a odkazy jsem tam dodal já

[2] článek #EVERYLIFEMATTERS (2/2)

Zobrazeno 2491×

Komentáře

soIipso

Pak mi přijde rozlišování mezi redakcí a rt zbytečné.

DonVetr

Psaní si vlastních diskusních příspěvků pod vlastní texty je dnes nutno považovat za vyzkoušený a plně etablovaný způsob práce s veřejným míněním aneb jiný než vlastní příspěvek mně stejně plně neuspokojí. Tedy! Máte úplnou pravdu!

Zobrazit 38 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková